|
Viata merge mai departe acum 9 luni, 3 săptămâni
|
|
|
Anii trec unul dupa altul si vine o zi in care ne vom uita in oglinda intelegand ca timpul nostru este pe terminate. Vom vedea atunci oameni tineri pe langa noi, oameni plini de energie si potential dar care isi irosesc zilele cu prostii.
Ne vom da seama cate am fi putut face in viata si cat de multe am ratat din comoditate, lene sau lipsa de curaj. Ne vom da seama atunci ca nici un risc nu ar fi fost prea mare, ca nici o frica nu a fost pe deplin justificata.
Viata merge mereu inainte, cu sau fara noi. Traim si avem in mainile noastre oportunitatea de a face ceva maret cu vietile noastre. Avem ocazia de a aduce beneficii lumii in care traim.
Si totul tine doar de ATITUDINE!
|
|
|
|
life is amazing...
|
|
|
Re: Viata merge mai departe acum 9 luni, 3 săptămâni
|
|
|
kinetik, trendul zilei nu este trecerea pasiva prin viata, asta o facem impotriva vointei noastre, in goana dupa timp si relaxare stresandu-ne dinc e in ce mai tare.ei..acum nu e impacienta! exista scapare! (cel putin asa ni se spune.)"Tatamentul" bineinteles ca difera in functie de cel care-l prescrie.Unii recomanda exercitiul fizic, altii mancarea de un anumit fel, unul savurarea clipei si altul trairea ei, din ce in ce mai multi insa recomanda in loc sa se trateze si mai nimeni nu e fericit.N-am mai vazut demult oameni fericiti pe strada sau daca sunt le e teama sa arate ca si cand cineva le-ar fura asta(nu ma faceti iluzii , chiar sunt, exista persoane care isi fac scop sa faca nefericiti pe altii)
O alta atitudine des intalnita e sa te spui "uite in ce incurcatura sunt. uite ce am facut. salvati-ma(ajuta-ma) " in loc de : "ha! hai sa ma vad cum o fac si p-asta!" suflecat manecutele si pus mana la lucru.
Ne place si sa ne simtim superiori: "mocirla asa..." "societatea e o lada de gunoi"..dar cine o face sa fie asa? macar sa sortam gunoaiele (ca prim pas pana la reciclare), si pentru ca oricum e gunoi ce conteaza un gunoi in plus? asa ca pot sa arunc si eu cu jigniri si mistouri de 2 bani, ca deh...
Ar mai fi si cei ce inca cred ca lumea ar trebui sa fie dreapta si sa se respecte zicala "dupa fapta si rasplata" .Ei asteapta cu infrigurare sa li se faca dreptate si cand n-apare...mai asteapta un pic, si inca un pic...
Ai putea zice "fiecare cum a fost crescut..insa ce te faci ca-n zilele noastre se pune accept si pe autoeducatie si autoformare, pe scurt autoprogramare.Richard Batler si John Grinder in 1977 au pus bazele unei noi ramuri a pshihologiei. Suntem ceea ce ne programam noi sa fim, ceea ce vrem si ne imaginam ca suntem.Autoprogramarea psihica ne invata cum sa ne ghidam propriul "eu", care in caz contrar merge cum si pe unde vrea el condus numai de intamplare. Fireste ca in anturajul nostru exista persoane care ne pot conduce, dar nu intotdeauna acestea o fac realmente in ajutorul nostru...
|
|
|
|
Ultima editare: 16/11/2009 10:06 de Strange Identity.
|
|
|
|
|
|
Strange Identity a scris:
N-am mai vazut demult oameni fericiti pe strada sau daca sunt le e teama sa arate ca si cand cineva le-ar fura asta(nu ma faceti iluzii , chiar sunt, exista persoane care isi fac scop sa faca nefericiti pe altii)
Dupa multi ani am ajuns si eu la concluzia ca sursa de energie a nefericirii este DORINTA. Ne dorim sa avem o masina frumoasa, o casa mare, sa calatorim in jurul lumii. Credem ca toate aceste lucruri ne-ar face fericiti. Insa acestea nu se pot obtine peste nopte. Iar atunci devenim frustrati. Aici se naste nefericirea. Ne dorim totul in cateva zile iar cand nu reusim ne dam batuti si suferim.
Insa nu acea masina ne ofera adevarata satisfactie ci drumul pe care il parcurgem pana in momentul in care ne-o vom permite. E evolutia pe care o savuram zi de zi, e placerea pe care o simtim cand vedem ca suntem tot mai buni, ca nu stam pe loc, ca mergem inainte, ca visurile noastre se apropie si mai avem doar cativa pasi pana cand le vom materializa.
Viata e o calatorie ce-ti scoate in cale mii de carari, iar tu mergi pe cea care ti se potriveste mai bine. Aceasta calatorie nu are un sfarsit. Ne putem bucura de fiecare pas si de fiecare incercare a noastra de a urca inca o treapta sau putem trai in mediocritate si indiferenta. Orice om sanatos are capacitatea de a-si face ziua de maine cu un strop mai buna decat ziua de azi, iar odata ce va descoperi acest lucru, limitele vor disparea de la sine. Atunci va fi capabil sa traiasca pentru fiecare pas si nu doar pentru un obiectiv extrem de indepartat.
|
|
|
|
Ultima editare: 16/11/2009 14:45 de kinetik.
life is amazing...
|
|
|
|
|
|
Orice om sanatos are capacitatea de a-si face ziua de maine cu un strop mai buna decat ziua de azi, iar odata ce va descoperi acest lucru, limitele vor disparea de la sine.
....imi place cum suna desi imi dau seama ca e o situatie improbabila. sunt oameni care nu vor ca ziua de maine sa le fie mai buna! sunt fericiti cand fac pe altii nefericiti si ziua lor merge anapoda..pentru ca asa au de ce sa se planga si motive sa fie furiosi si incrancenati.(parerea mea, nu foarte documentata dar experimentata)
|
|
|
|
Ultima editare: 16/11/2009 14:53 de Strange Identity.
|
|
|
|
|
|
Strange Identity a scris:
....imi place cum suna desi imi dau seama ca e o situatie improbabila. sunt oameni care nu vor ca ziua de maine sa le fie mai buna! sunt fericiti cand fac pe altii nefericiti si ziua lor merge anapoda..pentru ca asa au de ce sa se planga si motive sa fie furiosi si incrancenati.(parerea mea, nu foarte documentata dar experimentata)
Orice om are capacitatea de a-si face viata mai buna insa nu toti profita de ea. Fiecare traieste cum considera.
Da, sunt multi oameni care prin pesimismul sau ignoranta lor mai mult descurajeaza decat motiveaza. Sa-i lasam deoparte.
Ceea ce am vrut eu sa spun prin acest post este ca zilele trec una dupa alta si suntem datori fata de noi insine SA NU LE IROSIM.
|
|
|
|
life is amazing...
|
|
|